dissabte, 17 d’abril del 2010

Un plomall de fum famós.


No som conscients fins que veiem imatges com aquestes, que vivim a sobre d'una prima capa anomenada escorça terrestre que ens separa d'un oceà de lava.

Afegit 19/04/10: Avui escoltant el grandíssim programa del Toni Clapés, en el qual ha entrevistat a una volcanògrafa, me assabentat que els volcans de la Garrotxa tenen uns períodes d'activitat cíclics de 11.000 anys. Doncs bé, segons aquesta experta, ara ja han passat uns 10.500 anys i en temps geològics 500 anys amunt o avall no són res. Això sí, la senyora volcanògrafa ha dit que els volcans que entreran en erupció no seran ni el Croscat ni el de Santa Margarida, així que aquests els podeu visitar tranquils.

En una altre part de l'entrevista, l'experta ( doctorada per una universitat islandesa), ha explicat que el nom del volcà que ha entrat en erupció es tradueix literalment com a "Illa Tranquila", i que a uns pocs quilòmetres d'aquests està l'anomenat "Illa Assassina". Segons aquesta bona dona, els volcans islandesos estan interconnectats per dics i no es pot descartar que el volcà "Illa Assassina", que també es troba tapat per una glacera i que és el doble de gran que el seu homòleg, entri en erupció d'aquí uns mesos. Així que l'emoció està servida.


1 comentari:

Marc ha dit...

http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Yo-tambien-creo-que-Islandia-se-ha-pasado-con-el-homenaje-a-LOST/111581208875752?ref=nf