divendres, 6 d’agost del 2010

Venècia, Florència i Pisa.

El títol de l'entrada és també l'ordre en que hem vist aquestes tres ciutats, recomano a tothom que vulgui visitar-les que comenci per l'ordre invers: primer Pisa, després Florència i per últim Venècia. Encara que per mi l'ordre ideal seria Pisa, Venècia i Florència, perquè va, des del punt de vista turísticocultural, de menys a més, però no la suggereixo perquè geogràficament aquesta última opció és la més complicada.

Un cop dit això, aquí us penjo algunes instantànies del viatge:

Venècia

La illa de Burano alberga un petit i encantador poble de pescadors on hi ha una mena de competició per veure qui té la casa més ben pintada.

La fassana del teatre de l'opera amb les seves nombroses arcades mira directament al gran canal des d'una posició privilegiada.



Davant de la plaça Sant Marcos, la llum de la lluna és acaronada pel gran canal, mentre els pals del moll resten immòbils a l'espera d'alguna góndola.


Florència


El vianant emmudeix quan entra a la piazza del Duomo i es troba de cop amb la grandiositat i majestuositat de Santa Maria del Fiore.


El David de Miquel Àngel és considerada l'escultura més bella feta per l'home, jo per desconeixença no sóc capaç d'afirmar tal cosa, però si que puc afirmar que és la més bella que he vist.


La tomba de Galileo Galilei ubicada a la Santa Croce, on hi ha una placa amb Júpiter i les seves llunes més grans: Io, Calisto, Gamínedes i Europa, ja que fou ell qui las va descobrir i veure per primera vegada.



Vistes de Florència des de la Piazzale Michelangelo: el Palazzo Vecchio a l'esquerra, la Gemma i Santa Maria del Fiore al centre i la Santa Croce a la dreta de la imatge.


Pisa


La llum de la posta de Sol il·lumina amb tons ataronjats les parts més altes de la Torre de Pisa i de la catedral l'últim dia del viatge.



Petita però vistosa, Santa Maria della Spina descansa a una bora del riu Arno mentre espera que el turista se la trobi per sorpresa.