dilluns, 5 de juliol del 2010

Mirant cap a l'interior de la galàxia.


Les nits d'estiu són un moment idoni per veure un dels espectacles més grans que ens dóna la naturalesa, després d'haver estat la primavera observant la buidor de l'espai còsmic - el regne de les galàxies-, la terra es torna a encarar deixant-nos mirar l'interior de la nostra galàxia. Observar-la és tant senzill com : buscar un lloc apartat de les llums de les ciutats i mirar cap a dalt una nit clara i de lluna nova. Allà dalt sobre els nostres caps regnarà el camí de llet, la Via Làctia ens enlluernarà amb un camí farcit d'estrelles, estrelles agermanades a la nostra que giren i giren al voltant del seu nucli.

S'explica, que en una ciutat xilena, després d'haver patit un terratrèmol i haver-se quedat tota la ciutat sense llum, els serveis d'emergència van començar a rebre trucades de gent que deia que veien un núvol de pols al mig del cel. Aquests núvol de pols no era altre cosa que la Via Làctia, tota aquella gent estava contemplant per primera vegada la Via Làctia. El fet d'haver estat sempre a la ciutat envoltats de contaminació lumínica, els feia ser ignorants d'allò que havien tingut sempre sobre els seus caps.

No deixeu que sigui una desgràcia la que us faci veure aquesta meravella, marxeu lluny de les ciutats i contempleu l'espectacle, que és gratis i tan sols requereix la voluntat de fer-ho.